Od połowu, do talerza - każdy etap jest ważny. Najlepszy mintaj poławiany jest w północnych częściach Oceanu Spokojnego, filetowany i zamrażany jeszcze na statku i w tej formie poddaję go minimalnej obróbce, czyli smażę na niewielkiej ilości oleju rzepakowego w cienkiej panierce z jajka i bułki tartej.
Ponieważ od kilku lat przygotowuję smażonego mintaja na rodzinne Święta, okazało się, że po skosztowaniu tej ryby, poszerzyło się znacznie grono chętnych na tak pysznego i wartościowego smażonego mintaja. Wobec tego zarejestrowałam w Sanepid moją domową kuchnię...i wypływam na szerokie wody...
Zapraszam do zamawiania, najlepiej z 2-dniowym wyprzedzeniem.
Moja zoptymalizowana propozycja , to 850 gr. smażonego mintaja - czyli porządna porcja dla 4 osób za 85 zł.
Działam w Warszawie, na Bemowie, w MAJU 2025 - dowóz na terenie Warszawy GRATIS!
Zapraszam również na stronę: www.panmintaj.pl